Belgische Ambassade en Consulaten in Italië

België in Italië

Welkom op onze website !

U bent een Belg die onlangs naar Italië, San Marino of Malta is verhuisd en u wenst zich in te schrijven op de Ambassade in Rome ? U reist als toerist door Italië, San Marino of Malta en u bent uw identiteitskaart verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres. 

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in het rechtsgebied van Rome gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

Biometrisch paspoort : de « Mobile Kit »  in Malta

Op 19 november 2019

 

Verdergaand op mijn communicatie van 28 augustus jl in verband met de komst naar Malta van de Mobiele Kit, ben ik blij om u te melden dat het team van het Consulaat Generaal van België te Rome in Malta zal zijn op 19 november 2019 in de namiddag om u van dienst te zijn.

U kunt bij ons terecht indien u :

  • een (nieuw) paspoort nodig heeft
  • uw biometrische gegevens wenst te laten registreren voor de afgifte van een paspoort over max 12 maanden
  • uw aanvraag voor een identiteitskaart wenst in te dienen
  • een gesprek over uw burgerlijke staat, nationaliteit, of een ander onderwerp in verband met de consulaire dienst wenst te houden

Ik ben zo vrij u erop te wijzen dat u steeds in het bezit dient te zijn van een geldig Belgisch identiteitsbewijs, dus maakt u van deze gelegenheid gebruik om de geldigheid van uw documenten na te kijken en ze te vervangen indien nodig!

Om een optimale dienstverlening te waarborgen en om de afspraken tijdens ons bezoek aan Malta zo vlot mogelijk te behandelen, u gelieve op voorhand een afspraak vast te leggen (indien u dit nog niet gedaan had). U vindt de instructies onder deze link https://italy.diplomatie.belgium.be/nl/consulaire-diensten/paspoortaanvraag-mobiele-missie.

Vriendelijke groeten,

Ariane Juzen

Consul-generaal van België  

 

Mijn DOSSIER is een toepassing van FOD Binnenlandse zaken waarmee u uw persoonlijke dossier in het Rijksregister kan raadplegen, zie http://www.ibz.rrn.fgov.be/nl/rijksregister/mijn-dossier/ .

Opgelet: deze dienst is enkel beschikbaar indien u in het bezit bent van een geactiveerde elektronische identiteitskaart - voor meer informatie, zie https://eid.belgium.be/nl/wat-de-eid.

 

Nieuws

17 okt

Op de derde en laatste dag van het Staatsbezoek staat een uitstap van de delegatie naar de Kamer van Koophandel op de planning, gevolgd door een excursie in de Luxemburgse Moezelstreek.

16 okt

Op de tweede dag van het Staatsbezoek van de Koning en de Koningin zullen zij een bezoek brengen aan het noorden en het zuiden van het Groothertogdom.

15 okt

De Koning en de Koningin der Belgen komen aan in Luxemburg-Stad voor een driedaags Staatsbezoek om de nauwe banden tussen de twee landen te benadrukken en te versterken.

15 okt

Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin der Belgen brengen van 15 tot 17 oktober 2019 een staatsbezoek aan het Groothertogdom Luxemburg. Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders zal hen vergezellen, samen met de Minister-Presidenten van de Regio’s en de Gemeenschappen en een delegatie van 200 personen: hoge functionarissen, CEOs, vertegenwoordigers van academische instellingen en de Belgische media.

10 okt

Vandaag ontmoette vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders de Directeur-Generaal van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) Antonio Vitorino, in het kader van de Transatlantic Council on Migration.