Belgische Ambassade en Consulaten in Italië
Home Ambassade En Consulaat Generaal Rome Ambassade En Consulaat Generaal Rome Adres en openingsuren

Adres en openingsuren

Ambassade Rome

Ambassadeur Frank CARRUET

 

Via Giuseppe de Notaris, 6 
00197 Rome 
Italië

Jurisdictie: Italië, San Marino, Malta

+39 06 360 95 11
+39 06 361 01 97
+39 335 234 157 Noodnummer buiten de openingsuren - enkel voor Belgen in nood
Rome@diplobel.fed.be 
http://italy.diplomatie.belgium.be 

Voor vragen in verband met de VN-agentschappen in Rome (FAO, WFP en IFAD), ontwikkelingssamenwerking, landbouw en voedselzekerheidRomeFAO@diplobel.fed.be 

 
Openingsuren 

Consulaire afdeling:

Beste landgenoten,

Om u nog beter van dienst te kunnen zijn, zal u vanaf 1 juni 2018 zelf online een afspraak kunnen vastleggen bij de consulaire afdeling. Zoals u weet, kunnen de meeste procedures behandeld worden via post of email. Indien u zich persoonlijk wenst aan te melden, gelieve dan eerst de informatie op onze website goed door te nemen en een volledig dossier samen te stellen; daarna dient u uw afspraak zelf te boeken via deze link*.

Openingsuren loket: - met afspraak: maandag, woensdag en vrijdag van 09h - 12h - zie deze link voor het boeken;  - zonder afspraak: dinsdag- en donderdagnamiddag van 13h30 - 15h.

Openingsuren voor telefonische bijstand: van maandag tot donderdag van 14h - 15h30 en op vrijdag van 09h - 11h op +39/06/360.95.11.

* Opgelet : voor de dienst burgerlijke stand en voor nationaliteitsaktes kan u voorlopig nog geen afspraak online boeken. U gelieve contact op te nemen met de dienst via email op rome@diplobel.fed.be ofwel telefonisch op +39/06/360.95.11. 

 

*** AANDACHT ***
Het spreekt vanzelf dat onze landgenoten die dringende bijstand (bijv. diefstal/verlies van een reisdocument, overlijden, ongeluk,...) nodig hebben, binnen deze openingsuren altijd welkom zijn zonder afspraak: van maandag tot vrijdag van 09h - 12h30 en van 13h30 - 15h. 

 

Afdeling visa/legalisaties/beroepskaarten/tenlastenemingen:

Alle relevante informatie over visa en welke documenten er nodig zijn voor het indienen van een aanvraag, kan u terugvinden op de website van de FOD Binnenlandse Zaken - Vreemdelingenzaken : https://dofi.ibz.be/sites/dvzoe/index.html.

Voor het indienen van een visumaanvraag of een beroepskaart: ENKEL op afspraak. Om een afspraak te bekomen, gelieve een email te verzenden naar rome@diplobel.fed.be.

De afdeling visa/legalisaties/beroepskaarten/tenlastenemingen is open voor het publiek zonder afspraak op maandag- en woensdagnamiddag van 13h30 - 15h ENKEL voor informatie - dossiers voor de aanvraag van visa of beroepskaarten zullen NIET aanvaard worden.

 

Sluitingsdagen in 2018