Belgische Ambassade en Consulaten in Italië

België in Italië

Welkom op onze website!

U bent een Belg die onlangs naar Italië, San Marino of Malta is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de Ambassade in Rome? U reist als toerist door Italië en u bent uw identiteitskaart verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Italië gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.
 

*** NIEUW ***

Geen betaling in baar geld meer aan de consulaire loketten

 Vanaf 1 september 2017 zullen de consulaire loketten van de Ambassade van België in Rome geen enkele betaling in contant geld meer aanvaarden.

Welke betalingsmogelijkheden zijn er?

Vanaf  1 september 2017 zullen enkel de volgende betalingsmogelijkheden aanvaard worden:

  • Bancontact/Maestro
  • Visa/Mastercard
  • Ontvangstbewijs van bankoverschrijving:

Bankrekening van de Ambassade:

Bank: UniCredit S.p.A. - Agenzia 113 - Via F. Civinini 72, 00197 Roma

Begunstigde: Ambasciata del Belgio, Recettes consulaires, Via G. de Notaris 6, 00197 Roma

IBAN: IT72L0200805170000030066859

BIC: UNCRITM1113

In de mededeling, gelieve het volgende te vermelden : (meisjes)naam en voornaam van de aanvrager + geboortedatum  (DDMMJJJJ) + reden van betaling.

 

Nieuws

10 okt
De Ambassade van België in Rome verwelkomt twee onbetaalde universitaire stagiairs voor een periode van drie maanden.
20 sep

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders neemt vandaag in New York deel een bijeenkomst die Noorwegen en Palau organiseren over het beheer van de oceanen. Het debat over een duurzaam gebruik van de oceanen kreeg als titel 'De oceanen - een weelde aan mogelijkheden - dialoog op hoog niveau over duurzaam oceaanbeheer'.

20 sep

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders zat vandaag in New York de ministeriële conferentie over het Kernstopverdrag voor. Met dat verdrag wordt een alomvattend verbod op kernproeven ingesteld. Het verdrag werd in 1996 ondertekend, maar het kan pas in werking treden als een speciale categorie van landen toetreedt. Acht onder hen hebben het verdrag nog niet bekrachtigd, namelijk de VS, India, Pakistan, Noord-Korea, Iran, China, Israël en Egypte. Om de twee jaar wordt een ministeriële conferentie georganiseerd om de inwerkingtreding van het verdrag te bevorderen.

20 sep

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders blijft de situatie in Myanmar met veel aandacht volgen. Hij heeft kennis genomen van de toespraak van Aung San Suu Kyi gisteren, waarin zij haar spijt heeft uitgedrukt over het leed dat door het lopende conflict in de staat Rakhine wordt veroorzaakt. Ze heeft ook beloofd om de terugkeer van de Rohingya-vluchtelingen te garanderen en ze heeft de schendingen van de mensenrechten veroordeeld.

20 sep

Onder impuls van vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo maakt ons land 6 miljoen euro extra humanitaire hulp vrij voor de alarmerende humanitaire situatie in DRC. Dat maakt de minister vandaag in New York bekend naar aanleiding van een onderhoud met onder meer de VN Speciale Gezant voor de Grote Meren, Saïd Djinnit, en VN humanitaire coördinator Mark Lowcock. Minister De Croo vraagt aan de internationale gemeenschap ook meer humanitaire middelen vrij te maken voor DRC.