Belgische Ambassade en Consulaten in Italië

België in Italië

Welkom op onze website!

U bent een Belg die onlangs naar Italië, San Marino of Malta is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de Ambassade in Rome? U reist als toerist door Italië en u bent uw identiteitskaart verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Italië gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.
 

*** NIEUW ***

 

 

*** MEDEDELING DOOR DERDEN *** 

De Nederlandse School in Rome is momenteel op zoek naar twee leerkrachten Nederlands, te beginnen in september 2018. U vindt hieronder de informatie, en de link naar hun website: https://www.nederlandersinrome.net/school-en-cultuur/de-school.htmlv .

 

Twee vacatures: PO- en VO leerkracht

De School is op zoek naar een leerkracht Primair Onderwijs en een leerkracht Voortgezet Onderwijs voor de lessen op zaterdagochtend op de Zwitserse school, vanaf september 2018.

Primair en Voortgezet Onderwijs in de Nederlandse Taal

  • 3 uur per week taalonderwijs onder toezicht van de Nederlandse Inspectie van het Onderwijs op twee verschillende locaties voor kinderen van 4 tot 18 jaar met Nederlandse ouders, zoals gemengde gezinnen en expats.
  • Per jaar wordt 100 uur taalonderwijs en 20 uur cultuuronderwijs gegeven in 33 schooldagen, zowel aan kinderen uit het Primair Onderwijs (PO) als uit het Voortgezet Onderwijs (VO).
  • Groepslessen in Nederlands als Tweede Taal (NT2) – ondersteuning bij tweetaligheid.
  • Cito-Eindtoets, Certificaat Nederlands als Vreemde Taal (CNaVT) en Internationaal Baccalaureaat (IB).
  • Privé-lessen voor kinderen en volwassenen.
  • Ondersteuning bij terugkeer naar onderwijs in Nederland.

 

*****

 

"Mijn DOSSIER" is de toepassing waarmee u uw persoonlijk dossier in het Rijksregister kan raadplegen. Voor alle informatie hierover, zie: http://www.ibz.rrn.fgov.be/nl/rijksregister/mijn-dossier/.

Opgelet: deze dienst is énkel beschikbaar indien u over een geactiveerde elektronische identiteitskaart beschikt - voor meer informatie hierover, zie https://eid.belgium.be/nl/wat-de-eid.

 

Nieuws

05 feb

Minister Reynders verwelkomt vandaag de Werkgroep Gedwongen Verdwijningen, die op zijn uitnodiging in Brussel bijeenkomt. In de strijd tegen straffeloosheid is dit toezichtsorgaan, samengesteld uit 5 onafhankelijke experten, nog steeds erg nodig. 

01 feb

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking  Alexander De Croo laten weten dat België in Afrika 4 nieuwe ambassades opent. De bestaande diplomatieke bureaus in Cotonou (Benin), Conakry (Guinee), Bamako (Mali) en Niamey (Niger) worden vanaf vandaag tot ambassade opgewaardeerd. Ons land toont daarmee welk belang het hecht aan de relaties met die landen en aan de situatie in de regio.

30 jan

De Belgische Ontwikkelingssamenwerking gaat zich voortaan op het terrein tonen met een nieuw logo, een nieuwe visuele identiteit en een nieuwe slagzin: ‘België, partner in ontwikkeling.’ Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo mocht vandaag de nieuwe visuele identiteit onthullen tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking, in het bijzijn van zo’n 450 medewerkers en partners van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking.

28 jan

Na precies één jaar She Decides staat de teller op 450 miljoen euro aan extra middelen voor de seksuele en reproductieve rechten en gezondheid van meisjes en vrouwen. Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo is tevreden, maar waarschuwt: “De strijd is nog niet gestreden. Nog te veel meisjes en vrouwen hebben niet de vrijheid om zelf te beslissen wanneer, met wie en hoeveel kinderen ze willen.”

27 jan

Op 27 januari 1945 werd het vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau in Polen bevrijd. Zo ontdekte de wereld een gruwel die niet te bevatten was. Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders sluit zich aan bij de herdenking van de Holocaust en de genocides die in de geschiedenis zijn gebeurd. Zijn gedachten zijn bij de miljoenen slachtoffers en hun nabestaanden.